Moscova anunță că regizorul ucrainean Oleg Sențov a încetat greva foamei, după mai bine de 100 de zile

  • 05 Octombrie 2018 11:31
Moscova anunță că regizorul ucrainean Oleg Sențov a încetat greva foamei, după mai bine de 100 de zile Sursa foto: Korrespondent.net

Directorul adjunct al Serviciului Penitenciarelor din Rusia, Valeri Maksimenko, a anunțat, vineri dimineață, că regizorul ucrainean Oleg Sențov, aflat într-o închisoare din Siberia, a încetat greva foamei, după mai bine de 100 de zile - scrie ziarul Segodnia.

Potrivit reprezentantului Serviciului Penitenciarelor din Rusia, "cei mai buni nutriționiști din Moscova au elaborat o dietă specială pentru ca Sențov să renunțe la greva foamei".

Moscova transmite aceste informații în contextul în care avocatul lui Sențov a declarat, joi, că regizorul suferă de hipoxie, din cauza insuficienței oxigenului în organe și în sânge.

Avocatul lui Sențov nu a putut fi contactat până în prezent pentru a confirma informația, notează AFP

Cineastul ucrainean Oleg Sențov, în vârstă de 42 de ani, un opozant al anexării peninsulei Crimeea de către Rusia, a fost condamnat, în urmă cu trei ani, la 20 de ani de închisoare pentru presupuse fapte de "terorism" și "trafic de arme". Sențov, care își ispășește pedeapsa într-o închisoare din Siberia, a intrat în greva foamei în luna mai, cerând autorităților ruse eliberarea tuturor prizonierolor politici ucraineni aflați în centre de detenție pe teritoriul Federației Ruse.

Recent, Parlamentul Ucrainei a adoptat un document prin care propun Comitetului Nobel ca Oleg Sențov să fie nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. O propunere în acest sens a fost făcută anterior și de către fostul președinte polonez Lech Wałęsa, câștigător al Premiului Nobel pentru Pace în anul 1983.

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău