Moscova anunță că atacă forțele ucrainene în regiunea Harkov și că mii de persoane au fugit în Rusia în ultimele 24h

  • 11 Septembrie 2022 15:07
Moscova anunță că atacă forțele ucrainene în regiunea Harkov și că mii de persoane au fugit în Rusia în ultimele 24h

Forțele ruse atacă pozițiile armatei ucrainene în regiunea Harkov (în nord-estul Ucrainei) cu lovituri de precizie, a transmis duminică Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters.

Atacurile sunt realizate cu trupe aeropurtate, rachete și artilerie, a susținut ministerul rus pe social media.

Reuters menționează că nu a putut verifica imediat informațiile.

Pe de altă parte, Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, aflată la granița cu Ucraina, a declarat, potrivit AFP, că "mii" de persoane au fugit din regiunea ucraineană Harkov, teatrul contraofensivei ucrainene, către Rusia în ultimele 24 de ore.

"Nu a fost cea mai ușoară noapte, nu a fost cea mai ușoară dimineață, În cursul ultimelor 24 de ore, mii de persoane au traversat frontiera", a afirmat Gladkov într-o intervenție video postată pe contul său de Telegram.

La începutul lunii septembrie, armata ucraineană a anunțat o contraofensivă în sud, iar într-o săptămână a reușit să străpungă surprinzător și rapid liniile ruse în nord-est, în regiunea Harkov, comentează AFP.

Începând de sâmbătă, autoritățile de la Kiev au obținut importante câștiguri teritoriale în fața armatei ruse în est, care a anunțat că și-a retras trupele din unele sectoare pentru "a întări" mai mult regiunea separatistă prorusă Donețk, în sud, transmite digi24.ro.

Majoritatea persoanelor care au traversat frontiera în regiunea Belgorod s-au cazat la rudele lor care locuiesc în Rusia, potrivit lui Gladkov.

"Astăzi, 1.342 persoane se află în 27 de spații de cazare temporară înființate în regiune. În total, situația este sub control", a dat asigurări Gladkov, care a spus că duminică după-masă nu mai existau cozi lungi de așteptare la frontieră, spre deosebire de noaptea precedentă.

La rândul său, agenția dpa transmite că trupele ruse par a se retrage și din nordul regiunii Harkov. Locuitorii satului Kozacea Lopan, situat la 30 de kilometri nord de orașul Harkov, au arborat steagul ucrainean, potrivit relatărilor de presă. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău