Moscova anulează regimul liberalizat pentru transportatorii de mărfuri din R.Moldova (Revista presei)

  • 03 Iulie 2017 09:37
Moscova anulează regimul liberalizat pentru transportatorii de mărfuri din R.Moldova (Revista presei)

Revista presei din 3 iulie 2017

„O nouă lovitură! Moscova anulează regimul liberalizat pentru transportatorii de mărfuri din Moldova” – titrează portalul Mold-street. Decizia a fost luată unilateral de Moscova încă acum câteva luni și urma să intre în vigoare deja pe 1 iulie 2017, dar pe 29 iunie, Ministerul Transporturilor al Federației Ruse a informat autoritățile de la Chișinău că a acceptat amânarea pentru două luni, până pe 1 septembrie 2017, a obligațiunii de deținere a autorizațiilor pentru operatorii de transport ai ambelor state, scrie Mold-street.

Portalul Tribuna.md scrie despre ”extratereștrii de la Ministerul Finanțelor”. Autorul denunță felul în care a fost executat așa-numitul „impozit pe lux” introdus anul trecut. Publicația scrie că „printre plătitorii impozitului respectiv nu s-au numărat cei care cu adevărat sunt bogați, adică reprezentanții guvernării, care „mulg” milioane din această țară în fiecare zi, fiind, totodată, și „vaci sacre” care nu pot fi atinse)”, iar această măsură a dus la faptul că multe familii au divorțat (fictiv, desigur), pentru a nu plăti impozitul menționat, mulți cei care mai stăteau pe gânduri dacă să plece sau nu, au decis să plece din Moldova, corupția a trecut la alt nivel, multe imobile au fost trecute pe alți proprietari (iarăși, pentru a nu plăti impozitul respectiv), astfel că toate eforturile depuse în anii precedenți, îndreptate spre scoaterea din umbră a averilor, s-au risipit ca fumul”, scrie Tribuna.md

Socialiștii de la Chișinău și partidul dictatorului Coreei de Nord au semnat un acord de cooperare”, reține Adevărul. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Muncii din Coreea de Nord, condus de dictatorul Kim Jong-Un, au semnat un acord de cooperare, a anunțat vicepreședintele formațiunii nord-coreene, Ri Su Yong, sâmbătă, 1 iulie, la un eveniment festiv dedicat împlinirii a 20 de ani de la înființarea PSRM.

Timpul scrie despre „Dorința lui Dodon de a deveni dictator”, preluând un articol din publicația americană „The Daily Beast” scris de Anna Nemtsova „Igor Dodon este mini-eu al lui Vladimir Putin”, care a apărut pe 29 Octombrie 2016, înainte de alegerile prezidențiale moldave.În acest articol, el a declarat că dorește să fie „un lider dictatorial, ca Putin”. O analiză atentă a programului Partidului Socialiștilor  indică tendințe autoritare, suficient de consistent cu dorința lui Dodon de a deveni dictator al Republicii Moldova.

Timpul publică un interviu cu fostul președinte Petru Lucinschi. Printre altele acesta susține că trăiește din pensia prezidențială de 12 mii de lei, care-i ajunge „pentru servicii comunale și benzină. De aceea, a vândut apartamentul din centrul Moscovei, care i-a fost repartizat când avea acolo funcție de conducere, care era mare și pe care a luat bani buni. El susține că o parte din sumă a investit-o în construcția unui imobil, luat în chirie de Banca de Economii. Presa atunci a scris că în schemă e implicată firma lui Lucinschi, dar a fost o manipulare, susține fostul președinte.   

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău