Moscova afirmă că recunoașterea pașapoartelor emise de separatiștii din Ucraina nu încalcă legislația internațională

  • 20 Februarie 2017 20:09
Moscova afirmă că recunoașterea pașapoartelor emise de separatiștii din Ucraina nu încalcă legislația internațională

Ministerul de Externe rus a transmis luni un comunicat în care se arată că decizia președintelui Vladimir Putin de a recunoaște pașapoartele emise de rebelii din estul Ucrainei este în concordanță cu legislația internațională, transmite agenția RIA, preluată de Reuters.

'Legislația internațională nu interzice recunoașterea documentelor necesare pentru a implementa drepturi și libertăți garantate de autorități care nu sunt recunoscute la nivel internațional', se menționează în comunicat.

Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret prin care sunt recunoscute "actele de identitate, diplomele de studii sau profesionale, certificatele de naștere și de deces" emise de autoproclamatele republici separatiste Lugansk (LNR) și Donețk (DNR), chiar dacă în mod oficial Federația Rusă nu a recunoscut aceste teritorii.

Textul asigură că măsura este "temporară", până când va fi găsită o soluție politică la conflictul ucrainean care să aibă drept bază acordurile de la Minsk, din februarie 2015.

În martie 2016, autoritățile rebele au început să le distribuie locuitorilor din estul Ucrainei pașapoarte, foarte asemănătoare celor rusești, cu un vultur bicefal pe coperta de culoare roșie.

Conflictul dintre separatiștii proruși și soldații ucraineni a făcut aproape 10.000 de morți din aprilie 2014 până în prezent.

Rusia este în mod regulat acuzată de Kiev și Occident că îi susține militar și financiar pe rebelii separatiști în estul Ucrainei. Moscova, vizată de o serie de sancțiuni din partea UE pentru rolul său în conflict, dezminte insistent aceste acuzații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău