Moscova aduce tancuri în enclava Kaliningrad, invocând acumulări de forțe ale NATO la granița rusă

  • 07 Decembrie 2020 18:01
Moscova aduce tancuri în enclava Kaliningrad, invocând acumulări de forțe ale NATO la granița rusă

Rusia își consolidează capacitățile militare în enclava Kaliningrad . A format deja o divizie autonomă de infanterie motorizată care includee un regiment de tancuri. Anunțul a fost făcut de un amiral al marinei ruse, care a invocat necesitatea de a răspunde la ceea ce el a calificat drept „o acumulare de capacități ale NATO” în apropierea frontierei ruse, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Kaliningradul este o enclavă rusă la Marea Baltică, situată între Lituania și Polonia, țări membre ale UE și NATO. Moscova a ocupat această regiune care făcea parte din Germania la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În prezent, Kaliningradul este baza Flotei Rusiei din Marea Baltică, iar avioane militare ruse și ale NATO se interceptează deseori în spațiul aerian internațional deasupra Mării Baltice.

Această consolidare militară reprezintă un răspuns la acțiunile NATO, a spus amiralul Flotei ruse din Marea Baltică, Aleksandr Nosatov. El a acuzat Alianța Nord-Atlantică de desfășurarea unei unități blindate de tancuri și a mai multor unități tactice multinaționale și a altor unități de atac în vecinătatea frontierei vestice a Rusiei.

„Ca răspuns la această amenințare, conducerea forțelor armate a fost obligată să ia măsuri. Una dintre acestea a constat în formarea unei divizii autonome de infanterie motorizată care s-a alăturat corpului Flotei din Marea Baltică”, a spus el.

„Noua unitate este compusă din regimente separate de infanterie mecanizată, artilerie și tancuri”, a adăugat Nosatov.

În enclavă urmează să sosească 30 de tancuri noi T-72B3M , o corvetă navală echipată cu rachete de croazieră și un număr neprecizat de avioane de vânătoare Suhoi SU-30SM, a precizat amiralul. El a adăugat că măsurile de consolidare a capacităților militare rusești din enclava Kaliningrad vor continua și anul viitor.

Noua desfășurare de forțe a Moscovei survine în timp ce legăturile între Rusia și Occident au ajuns la cel mai scăzut nivel după Războiul Rece, tensionându-se îndeosebi după anexarea în 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, acuzațiile de ingerință în alegerile americane din 2016 și implicarea militară a Moscovei în Siria.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău