Moscova a trimis un nou convoi 'umanitar' pentru populația din Donbas

  • 27 Ianuarie 2015 11:00
Moscova a trimis un nou convoi 'umanitar' pentru populația din Donbas

Moscova a trimis marți un nou convoi 'umanitar' pentru populația din Donbas, unde, în ajun, autoritățile de la Kiev au instituit stare de urgență, ca urmare a recrudescenței violențelor din ultimele zile, relatează Agerpres.

Coloana de camioane a plecat în jurul orei locale 06.00 de la centrul Ministerului rus pentru Situații de Urgență din Noghinsk, o periferie a capitalei ruse. Nu se specifică deocamdată numărul camioanelor ce formează această coloană. La Rostov coloanei i se vor alătura și alte camioane.

Pe de altă parte, Kievul susține că Moscova ar pregăti o 'provocare' prin acest al '12- lea convoi umanitar', în scopul de a crea un pretext pentru trimiterea trupelor regulate în estul Ucrainei.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat aceste convoaie drept un 'cvasi-ajutor', compus, între altele, și din combustibil pentru tehnica militară din dotarea rebelilor separatiști.

ONU a solicitat săptămâna trecută Rusiei să-i prezinte un raport detaliat cu privire la conținutul celor '11 convoaie umanitare' de dinainte, pe care le-a trimis în Donbas.

Șefa mișcării pentru drepturile omului din Rusia 'Transportul nr. 200', Elena Vasilieva, susține că aceste convoaie sunt folosite pentru a repatria o parte din trupurile neînsuflețite ale soldaților ruși, uciși în lupte cu armata ucraineană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău