Moscova a deconspirat „din întâmplare” numărul militarilor ruși trimiși în Siria

  • 14 Februarie 2017 14:02
Moscova a deconspirat „din întâmplare” numărul militarilor ruși trimiși în Siria

Ministerul rus al Apărării a anunțat o licitație pentru procurarea a 20 de mii de medalii destinate participanților la operațiunea militară din Siria, anunță RIA „Novosti”, cu referire la materialele agențiilor pentru achiziții de stat de la Moscova.

Pentru cele peste 20 de mii de medalii „Participantului la operațiunea militară din Siria” Ministerul Apărării va achita aproximativ 4,5 milioane de ruble (peste 78 de mii de dolari). Pe lângă asta, Ministerul va comanda 50 de medalii „Pentru eliberarea Palmirei” și alte 50 de medalii „Pentru deminarea Palmirei”.

În total, pentru produse heraldice (medalii, insigne, semne comemorative, legitimații și cutii) Ministerul Apărării de la Moscova va achita 45 de milioane de ruble (782,5 mii de dolari), notează sursa citată.

Anterior, numărul militarilor ruși care au participat la operațiunile militare din Siria putea fi estimat doar după persoanelor care au votat la baza militară din Hmeymim în cadrul alegerilor la alegerile din septembrie 2016. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale din Rusia numărul acestora a fost atunci de aproximativ 4 mii de persoane, de patru ori mai mic decât numărul medaliilor comandate în prezent de Ministerul Apărării de la Moscova, menționează portalul Republic.ru

În același timp, surse din Ministerul rus al Apărării au declarat pentru RBC că contingentul de trupe ruse implicate în operațiunile din Siria s-ar fi ridicat la aproximativ 16 mii de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău