Moscova a aprobat un miting pentru 100.000 de persoane în centrul orașului, dar interzice marșul

  • 15 August 2019 15:19
Moscova a aprobat un miting pentru 100.000 de persoane în centrul orașului, dar interzice marșul

Autoritățile orașului Moscova au aprobat un miting pentru 100.000 de persoane în centrul orașului, dar au interzis un marș al protestatarilor în afara zonei desemnate, potrivit miercuri mass-media de stat ruse, informează joi agenția DPA, potrivit Agerpres.

Mitingul opoziției politice a fost aprobat pentru duminică, 25 august, pe o stradă adiacentă bulevardului Sadovoye Koltso (Inelul grădinilor) care înconjoară centrul orașului.

Strada, Academician Saharov, este de obicei zona desemnată pentru mitingurile sancționate din centrul Moscovei. Un miting al opoziției weekendul trecut în același loc a atras zeci de mii de persoane.

Un val de proteste a izbucnit luna trecută în timp ce candidaturile mai multor politicieni din opoziție au fost respinse pentru viitoarele alegeri municipale din cauza unor tehnici controversate, precum invalidarea semnăturilor.

Poliția a fost acuzată de reprimarea dură a protestelor, în timp ce au circulat videoclipuri arătând forțele de ordine bătând protestatari și urcându-i în dube.

Peste 1.000 de protestatari au fost reținuți la un marș în centrul Moscovei acum două săptămâni. Este cel mai mare număr de persoane reținute la o demonstrație în Rusia în ultimul deceniu, a declarat pentru DPA grupul de monitorizare independent OVD-Info.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău