Moratoriul asupra controalelor, în vigoare

  • 04 Aprilie 2016 18:40

Legea privind moratoriul asupra controlului de stat, adoptată pe 4 martie a intrat în vigoare.

Legea instituie un moratoriu, pentru o perioadă de 3 luni, asupra controlului fiscal, financiar, controlul privind calitatea produselor și serviciilor, respectarea parametrilor tehnologici și normelor de protecție a muncii și celor sanitare, transmite IPN.

Moratoriul vizează atât controalele planificate, cât și cele inopinate, efectuate la fața locului, la sediile, locurile de desfășurare a activității sau de aflare a bunurilor persoanelor, care desfășoară activitate de întreprinzător.

Totodată Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, reamintește că Lege nominalizată  stipulează că moratoriul nu se va aplica asupra controlului efectuat în cadrul urmăririi penale, controalelor efectuate de BNM, Curtea de Conturi și Comisia Națională a Pieței financiare, în privința persoanelor fizice și juridice care desfășoară activitate de asigurare.

Nu au fost suspendate controalele, efectuate de către organele responsabile de gestionarea sistemului public de asigurări sociale, în limita strict necesară. De asemenea, controalele rămân în vigoare, atunci când  persoanelor fizice și juridice vor depune cereri privind eliberarea sau prelungirea licențelor, autorizațiilor, certificatelor și a altor acte permisive.

Se va da curs controalelor, inițiate la cererea consumatorilor, de către organele abilitate cu funcții de protecție a drepturilor acestora, precizează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,17 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău