Moody's a retrogradat Grecia,

  • 02 Iulie 2015 17:50
Moody's a retrogradat Grecia,

Agenția de evaluare financiară Moody's a retrogradat de la 'Caa2' la 'Caa3' ratingul suveran al Greciei - prima țară dezvoltată care intră oficial în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional, transmite, transmite Agerpres.

Decizia vinE după acțiuni similare de rating anunțate săptămâna aceasta de agențiile de evaluare financiară Fitch și Standard & Poor's. Moody's a plasat ratingul Greciei sub supraveghere, cu implicații negative.

Probabilitatea ca Grecia să obțină sprijin de la creditorii săi a scăzut de la precedenta revizuire a ratingului, efectuată de Moody's în aprilie, se arată într-un comunicat al agenției.

'Fără sprijin de la creditorii internaționali și fără adoptarea unor reforme economice și fiscale care să ajute finanțele publice, la un moment dat, Grecia nu-și va mai putea achita obligațiile private', avertizează Moody's.

Miniștrii de Finanțe din zona euro au decis, miercuri seară, să continue negocierile cu Guvernul de la Atena numai după ce se vor afla rezultatele referendumului de duminică prin care Grecia va lua o decizie privind acceptarea ori respingerea ultimelor propuneri ale creditorilor internaționali.

Anterior, premierul grec Alexis Tsipras le-a cerut concetățenilor săi, într-un mesaj televizat, să respingă la referendum ultimele propuneri ale creditorilor internaționali privind un nou acord de asistență financiară.
El a susținut că dorește astfel să obțină un acord 'mai bun și mai just din punct de vedere social, pe baza propunerilor alternative' formulate de Guvernul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău