Monumentul Doina și Ion Aldea -Teodorovici va fi dezvelit la Cimitirul de pe strada Armenească

  • 12 Iulie 2013 11:38
Monumentul Doina și Ion Aldea -Teodorovici va fi dezvelit la Cimitirul de pe strada Armenească

Cu două zile înainte de ziua de naștere a regretatului artist Ion Aldea-Teodorovici, marcată pe 7 aprilie, asociația „Două inimi gemene” a prezentat programul acțiunilor cultural artistice care se vor desfășura în contextul Anului Ion și Doina Aldea-Teodorovici.Anul 2012, declarat de guvern ca Anul Ion și Doina Aldea-Teodorovici, este marcat de manifestări dedicate…

Cu două zile înainte de ziua de naștere a regretatului artist Ion Aldea-Teodorovici, marcată pe 7 aprilie, asociația „Două inimi gemene” a prezentat programul acțiunilor cultural artistice care se vor desfășura în contextul Anului Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

Anul 2012, declarat de guvern ca Anul Ion și Doina Aldea-Teodorovici, este marcat de manifestări dedicate celor doi mari artiști, care s-au stins din viață în urma unui tragic accident în urmă cu douăzeci de ani. Eugenia Marin, mama Doinei, este încântată de succesul pe care l-au avut concursurile de interpretare a muzicii lui Ion Aldea Teodorovici, a căror gală va avea loc sâmbătă, la Ginta Latină.

Tot pe 7 aprilie va fi dezvelit la Cimitirul de pe strada Armenească monumentul ridicat în memoria celor doi de către primăria Chișinăului. Manifestările omagiale care vor avea loc de-a lungul anului vor culmina cu ediția a X-a a Festivalului „Două inimi gemene”, de la mijlocul lunii noiembrie.

Programul amplu al acestor manifestări îl veți putea afla de la Radio Chișinău, post care comemorează cei 20 de ani de la dispariția marilor artiști ai neamului românesc printr-o campanie proprie, intitulată „Doina și Ion”, pe tot parcursul anului 2012.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău