Monumentul de la Comrat: Autorul inițiativei spune că trebuia să fie gravată harta Uniunii Sovietice, iar un deputat a făcut o interpelare către Monica Babuc

  • 31 Mai 2018 11:13
Monumentul de la Comrat: Autorul inițiativei spune că trebuia să fie gravată harta Uniunii Sovietice, iar un deputat a făcut o interpelare către Monica Babuc

Deputatul liberal, Roman Boțan, a anunțat că a făcut o interpelare către Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, în legătură cu instalarea monumentului de la Comrat pe care este gravată harta Federației Ruse.

Astfel, deputatul solicită ministrului să prezinte copiile tuturor actelor și avizelor Consiliului național pentru monumentele de for public, obligatorii conform legislației, aferente edificării și instalării acestui monument. Despre faptul că este gravată pe acesta harta Federației Ruse, Roman Boțan spune că este a unui „stat care menține ilegal trupe armate pe teritoriul Republicii Moldova, asta deși piatra comemorativă era adresată grănicerilor din Republica Moldova”.

Potrivit gagauzinfo.md, președintele organizației „Grănicerul”, Ivan Kîssa, care a venit cu inițiativa de a instala acest monument susține că este vorba despre o greșeală a designerilor și că, de fapt, trebuia să fie gravată harta Uniunii Sovietice, dând asigurări că imaginea respectivă va fi retușată. 

Amintim că acest monument a fost instalat pe 28 mai, iar autoritățile de la Comrat și reprezentanții Ambasadei Ruse la Chișinău au marcat „100 de ani de la înființarea trupelor de grăniceri”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău