Momentul în care explodează mașina capcană de la Kabul

  • 05 Septembrie 2019 17:00
Momentul în care explodează mașina capcană de la Kabul

O mașină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite și sediul misiunii NATO, au anunțat oficialii locali, citați de Associated Press. Militanții talibani au revendicat atentatul, scrie Mediafax.ro

Cel puțin 10 persoane au murit și alte 42 au fost rănite în urma atentatului produs joi în capitala afgană Kabul, în apropierea sediilor ambasadei Statelor Unite și misiunii NATO, au anunțat oficialii locali, citați de Reuters.

Militanții talibani au revendicat atentatul, conform Reuters.

Oficialii talibani sunt în negocieri cu oficialii americani pentru încheierea unui acord de pace care ar urma să pună capăt unui război de aproape 18 ani.

 

„Mai multe ambulanțe și echipe de salvare au fost trimise la locul exploziei”, a declarat Nasrat Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

O mașină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite și sediul misiunii NATO. Ministerul de Interne a transmis că mașina a explodat pe o stradă principală și autoritățile au izolat zona.

Firdaus Faramarz, purtător de cuvânt al poliției din Kabul, a anunțat că explozia a avut loc în Districtul Nouă al Poliției și cel mai probabil a vizat zona Shashdarak, în care se află sediile serviciilor naționale de securitate din Afganistan.

Ministerul de Interne a transmis că mașina a explodat pe o stradă principală și autoritățile au izolat zona.

Incidentul de joi a fost al doilea atac major din Kabul produs săptămâna aceasta, în timpul în care un emisar al Statelor Unite se află în capitala afgană pentru discuții de pace cu oficialii talibani.

Inițial, 30 de persoane rănite au fost transportate la spitalul Wazir Mohammad Akbar Khan pentru a fi tratate.

Atentatul s-a produs în zona în care un diplomat român a murit, iar un altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc, luni seara spre marți, în Kabul.

Președintele Klaus Iohannis a decis, miercuri, să-l decoreze post-mortem pe diplomatul românul ucis la ambasada României de la Kabul cu ordinul național Steaua României în grad de cavaler cu însemn de război.

Cel puțin 16 persoane au murit, iar alte 119 au fost rănite după ce un vehicul a explodat în capitala afgană Kabul, în apropierea unei clădiri folosite de organizațiile internaționale, au informat serviciile de urgență, relatează Reuters.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău