Moment istoric pentru România. Tragerea la sorți pentru grupele Euro 2020 va avea loc la București

  • 15 Martie 2019 12:40
Moment istoric pentru România. Tragerea la sorți pentru grupele Euro 2020 va avea loc la București

Tragerea la sorți pentru grupele Euro 2020 va avea loc în toamnă, la Romexpo, în București.

Informația a fost confirmată de Christian Karembeu, fostul mare internațional francez, care în prezent este unul dintre ambasadorii Euro 2020, anunță digi24.

"Este un mare privilegiu să vin la București. Am plăcerea de a mă reîntâlni cu oameni pe care i-am vazut pe terenul de fotbal. România merită să facă parte din echipa care organizează EURO 2020. România a dat mari talente care evoluează la mari cluburi europene și care aduc mândrie poporului roman. Pe acest stadion (n.r. Arena Națională) vor avea loc patru meciuri de la EURO 2020. Pe 30 noiembrie 2019, la București, se va organiza evenimentul de tragere la sorți pentru EURO 2020. Vă doresc mult succes", a spus Karambeu.

Decizia vine și ca urmare a relației foarte bune pe care președintele FRF, Răzvan Burleanu, o are cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Inițial s-a vehiculat că tragerea la sorți va fi ținută la Ateneul Român, însă în cele din urmă s-a optat pentru Romexpo.

Capitala României a primit de la UEFA privilegiul de a organiza tragerea la sorți a grupelor turneului final care va fi găzduit de 12 țări. Bucureștiul va organiza patru meciuri de la Euro 2020: trei în grupe și unul din optimile de finală, toate pe Arena Națională.

30 noiembrie este data la care se vor trage la sorți grupele pentru Euro 2020. 

Tragere la sorți Euro 2020 | Bucureștiul figurează în ghidul UEFA cu următoarele recomandări de baze de cantonament:

1. Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia – cu drept de preemțiune pentru reprezentativa României. Staff-ul echipei noastre naționale a notificat UEFA că își va exercita acest drept.
2. Academia FC Voluntari în tandem cu Hotel Caro
3. Baza de pregătire a FCSB din Berceni

Locațiile prezentate sunt dedicate cantonamentelor echipelor (cu facilități de cazare, antrenament și recuperare) pentru când se vor stabili într-un oraș gazdă. Într-o etapă ulterioară vor fi prezentate și recomandări de stadioane de antrenament, pentru echipele care vin să joace un singur meci în orașul respectiv și sunt cantonate în alt oraș gazdă. Noile stadioane prevăzute în București intră în această a doua categorie.

Arena Națională este destinată pentru desfășurarea celor patru meciuri de la EURO 2020, pe 14, 18 și 22 iunie în Grupa C și pe 29 iunie pentru optimile de finală. Dacă se califică, naționala României va juca cel puțin două partide la București.

Tragere la sorți Euro 2020 | Unde ar juca România meciurile de la turneul final

În situația în care România se va califica la Euro 2020 va disputa două meciuri din faza grupelor la București, pe Arena Națională. Tot în București, tricolorii vor avea și baza. Capitala este cuplată cu Amsterdam, astfel că, în cazul în care România și Olanda obțin biletele la Euro 2020, vor face parte din aceeași grupă, mai precis din Grupa C.

”Portocala Mecanică” va juca două meciuri la Amsterdam, iar pentru partida directă se va trage la sorți între cele două stadioane, Arena Națională și ”Johan Cruyff”.
În situația în care România nu ajunge la Euro 2020, o altă țară care nu are oraș organizator, precum Belgia, Franța sau Elveția, se va cupla cu Olanda.

sursa: digi24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău