Moment istoric în medicină. Au fost creați neuronii artificiali care pot repara circuitele nervoase din creier

  • 04 Decembrie 2019 14:44
Moment istoric în medicină. Au fost creați neuronii artificiali care pot repara circuitele nervoase din creier

Oamenii de știință au creat neuroni artificiali care ar putea fi implantați în pacienții care suferă de paralizie sau alte probleme cu sistemul nervos, relatează The Guardian. Neuronii artificiali ar putea fi chiar folosiți pentru a conecta minți umane la aparate, spun cercetătorii, potrivit Digi24.ro.

Neuronii bionici pot primi semnale electrice de la celule nervoase sănătoase și le pot procesa în fel natural, după care pot trimite noi semnale celorlalți neuroni. Una dintre primele aplicații ar putea fi tratarea unei forme de insuficiență cardiacă petrecută atunci când un circuit neuronal de la baza creierului se deteriorează din cauza vârstei sau a bolilor și nu mai poate trimite semnalele electrice corecte pentru ca inima să pompeze sânge norma

Mai degrabă decât să fie implantați direct în creier, neuronii artificiali sunt inserați în microcipuri late de câțiva milimetri. Cipurile sunt baza unor dispozitive care sunt apoi montate direct în sistemul nervos, de exemplu prin interceptarea semnalelor care călătoresc între creier și mușchii piciorului.

„Orice zonă care se confruntă cu o boală degenerativă, precum boala Alzheimer, acolo unde neuronii nu mai trimit impulsuri din cauza vârstei, bolii, sau leziunilor, poate fi ajutată de un implant de neuroni artificiali care să facă treaba neuronilor naturali afectați”, spune Alain Nogaret, fizicianul care a condus proiectul la Universitatea din Bath.

Citiți continuarea pe Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău