Mold-street | Problemă majoră la Tiraspol! Fotbaliștii de la Sheriff nu își pot primi milioanele de la UEFA (Revista presei)

  • 20 Octombrie 2021 09:31
Mold-street | Problemă majoră la Tiraspol! Fotbaliștii de la Sheriff nu își pot primi milioanele de la UEFA (Revista presei)

Analiștii IPN comentează retragerea anunțată a lui Igor Dodon din Parlament și din fruntea PSRM. „În pofida gestului, oarecum, europenesc al lui Igor Dodon, trebuie să recunoaștem că reflexele lui eurasiatice se manifestă încă foarte puternic. Anunțându-și demisiile, Igor Dodon a făcut și un bilanț al activității sale, declarând că în 10 ani a obținut, rând pe rând, rezultate politice impresionante. De fapt, parcursul victorios a fost presărat cu multe fapte reprobabile, precum trădarea propriului jurământ, a mentorului său, Vladimir Voronin, și a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), care l-a adus în politică încă în 2005, notează autorul, care amintește în acest context și de labilitatea ideologică a lui Igor Dodon pentru a parveni, schimbând trei doctrine și ideologii politice în ultimii 10 ani, de contribuția fundamentală a acestuia la capturarea statului și de ruperea și dezorientarea electoratului consolidat al PCRM”.

Timpul reține comentariul fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, privind aprovizionarea țării cu gaze naturale. Acesta afirmă că suntem victime a rușilor. „Ce „deal” a adus Dodon de la Moscova pentru o reducere simbolică la preț? Păi, la bazar se știe - Guvernul preia câteva sute de milioane din datoriile „Moldovagaz”. Datorii ne-auditate. Moldova preia la datoria de stat vreo 8 miliarde de USD datoriile la gaz ale Transnistriei. Moldova va achita de acum încolo pentru Transnistria 1,2 miliarde metri cubi de gaz, bani care merg azi în bugetul Tiraspolului. În consecință (in capul lui Dodon) - mișcări sociale, alegeri anticipate și revenire la putere. De ce atâta grabă? Păi, rușii știu, fereastra de „oportunități” cu isteria gazului se va încheia în câteva luni! Timp în care vor să scape de Transnistria și să... (re)cucerească Moldova. Dacă ar fi la cârmă azi Igor Nicolaevici, sigur am fi ajuns acolo”, a comenatat Sturza.

Krasnoselski oferă GARANȚII Chișinăului, după discuția cu premierul Gavrilița: „Centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale de furnizarea a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului”, scrie Ziarul Național. publicația amintește că la începutul lunii octombrie Centrala de la Cuciurgan, controlată de regimul separatist de la Tiraspol, amenința Chișinăul că va reduce, volumul de energie electrică livrat malului drept al Nistrului. Decizia a fost dictată de faptul că „Gazprom” a micșorat cu 35 la sută livrările de gaze în luna octombrie și nu poate fi produsă energia electrică în volum deplin. Pentru a acoperi volumele necesare de energie electrică, R. Moldova a apelat la ajutorul Ucrainei.

Problemă majoră la Tiraspol! Fotbaliștii de la Sheriff nu își pot primi milioanele de la UEFA, titrează portalul Mold-street. Jucătorii clubului de fotbal Sheriff nu pot primi banii câștigați după meciurile din Liga Campionilor, deoarece clubului nu i se oferă posibilitatea de a deschide un cont în valută în băncile din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat liderul separatist Vadim Krasnoselski în cadrul discuției telefonice cu premierul Natalia Gavrilița, care l-a sunat ca să discute despre problema asigurării cu gaze. Krasnoselski a spus că echipa Sheriff este „locomotiva fotbalului moldovenesc” și a solicitat ca chestiunea deschiderii de conturi în băncile din Republica Moldova să fie soluționată. Amintim că, în 2019, circa 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dețineau conturi în băncile licențiate de la Chișinău. După ce au fost închise două sau trei conturi bancare ale unor companii cu datorii uriașe, dar afiliate unor afaceriști de la Tiraspol și Chișinău, autoritățile separatiste au inițiat o campanie propagandistică, în care susțineau că ar fi fost închise conturile bancare la mai multe companii din regiune, iar aceasta ar fi o nouă blocadă economică a regiunii, notează Mold-street.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău