Mold-Street | După eșecul înregistrat cu UE, Republica Moldova acceptă banii Chinei pentru reabilitarea drumurilor

  • 01 Octombrie 2017 09:37
Mold-Street | După eșecul înregistrat cu UE, Republica Moldova acceptă banii Chinei pentru reabilitarea drumurilor

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii și Gu Yuxiang, vicepreședintele al China Metallurgical Group Corporation au semnat pe 29 septembrie 2017, Memorandumul de intenție privind reabilitarea drumurilor naționale.

Potrivit documentului realizarea proiectelor de reabilitare a drumurilor se va efectua în patru etape. Pentru prima etapă se propune reabilitarea drumurilor cu o lungime de 181,9 kilometri și un cost total de 159 milioane de euro. Pentru etapele următoare, porțiunile de drum pentru reabilitare și costurile vor fi definitivate în ședințele următoare de lucru, scrie Mold-Street.

Lucrările de reabilitare a drumurilor vor începe în aprilie-mai 2018

Octavian Calmîc a anunțat că Memorandumul prevede că proiectele propuse spre implementare trebuie să dispună de studiile de fezabilitate și de documentația de proiect.

”Proiectele care vin să dezvolte infrastructura drumurilor naționale trebuie să aibă ca obiectiv motoul calitate-preț-timp, iar lucrările de reabilitare a drumurilor trebuie să înceapă nu mai târziu de luna aprilie-mai 2018”, a adăugat vicepremierul.

Totodată Calmîc a menționat că Guvernul Republicii Moldova, prin elaborarea Strategiei de transport și logistică pe anii 2013-2022, care cuprinde un Program prioritar de reabilitare a drumurilor publice naționale, își propune dezvoltarea infrastructurii și oferirea condițiilor bune de circulație și siguranță, iar parteneriatul între Republica Moldova și Republica Populară Chineză este parte a acestuia.

Vicepreședintele Gu Yuxiang a menționat că China Metallurgical Group Corporation, sub patronajul Guvernului chinez, are o experiență internațională care activează în mai bine de 70 țări cu o echipă de experți și profesioniști de peste 50.000 de angajați. Venitul anual al companiei constituie 30 miliarde dolari SUA.

”Este o onoare șă lucrăm în parteneriat cu autoritățile din Republica Moldova și vom conlucra sub motoul nostru încredere și siguranță”, a specificat vicepreședintele MCC.

Citiți continuarea pe mold-street.com.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău