Mold-street: Dosar penal pe achiziția celor 31 de autobuze pentru Chișinău. Reacția lui Ruslan Codreanu

  • 10 Septembrie 2019 15:24
Mold-street: Dosar penal pe achiziția celor 31 de autobuze pentru Chișinău. Reacția lui Ruslan Codreanu

Pe procedura de achiziție a 31 de autobuze de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chișinău la un preț de peste 78 milioane lei (fără TVA) a fost inițiată o cauză penală, scrie Mold-street.com.

Sursa citată amintește că că pe 8 februarie 2019, comisia de concurs pentru licitația de cumpărare a 31 de autobuze a selectat oferta Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord, o regiune considerată zonă offshore

Compania câștigătoare a oferit cel mai mare preț – 78,08 milioane de lei (fără TVA) pentru 31 de autobuze. Cu TVA prețul este de peste 93 de milioane lei. Oferta companiei BMC Truck & Bus din București, care a fost mai mică cu câteva milioane lei, a fost descalificată. Ruslan Codreanu, fost primar general interimar și membru al grupului de lucru, care a selectat compania Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd, a declarat ulterior că nu știa mai multe detalii despre companie și că aceasta ar fi dintr-o zonă offshore.

Ruslan Codreanu a reacționat și susține că a aflat despre acest dosar penal din presă. De asemenea, el susține că nu a fost membru al grupului de lucru privind achiziția autobuzelor. „Prețul autobuzelor. Au fost 2 companii prezente la licitație. Una din România cu capital turcesc și cealaltă distribuitorul oficial a companiei Anadolu Isuzu. Nu am fost membru al grupului de lucru, dar știu că nu doar prețul a avut rol, dar și calitatea, condițiile de distribuție, etc. Aici vreau să dau exemplul Primăriei Iași, care a cumpărat un total de 100 de autobuze cu finanțare BERD. La concursul din Iași au fost prezente 17 companii ofertante, iar câștigătoarea a fost Anadolu-Isuzu. 88 de autobuze Isuzu în Iași au fost vândute cu aproximativ 190 mii de euro per autobuz. Și doar așa, ca fapt divers. Știați că cealaltă companie din România, cu capital turcesc, a tot contestat licitații, începând cu Primăria Clujului și Primăria Bucureștiului? Iar capacitatea lor de producție este de 3 autobuze pe lună”, a declarat Ruslan Codreanu. 

Menționăm că Mold-street.com a mai scris că în cadrul acestui dosar au fost deja audiate unele persoane implicate în procesul de licitație. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău