Moldovenii rămași blocați la granița Turcia-Bulgaria, sunt cazați la un hotel

  • 25 Iulie 2020 15:29
Moldovenii rămași blocați la granița Turcia-Bulgaria, sunt cazați la un hotel

Cei 32 de pasageri moldoveni, care au rămas blocați la granița dintre Turcia și Bulgaria, sunt acum cazați la un hotel din Turcia și așteaptă o decizie a autorităților bulgare în privința tranzitării teritoriului, pentru a ajunge în țară.

Intrarea în Bulgaria a cetățenilor statelor terțe, inclusiv ai Republicii Moldova, este interzisă în perioada 15-31 iulie, cu excepția cazurilor când se atestă o situație umanitară dificilă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, a declarat pentru IPN că misiunea diplomatică moldovenească de la Sofia a expediat o solicitare în adresa autorităților bulgare ca să permită accesul și tranzitarea teritoriului bulgar.

„În acest caz, colegii bulgari examinează fiecare caz în parte și formulează un răspuns la aceste demersuri”. Deocamdată nu a parvenit un răspuns la demers, precizează Daniel Vodă.

 Compania transportatoare a cazat cetățenii moldoveni într-o instituție hotelieră pe teritoriul Turciei. Misiunea diplomatică se află în contact cu reprezentanții companiei respective pentru coordonarea acțiunilor ulterioare.


„Misiunea noastră diplomatică de la Sofia întreprinde toate măsurile pentru a transporta în siguranță cetățenii noștri. Compania transportatoare s-a angajat să asigure condiții pentru respectivii pasageri”, a adăugat el.

Daniel Vodă a reamintit că transportatorii și pasagerii trebuie să consulte alertele de călătorie, care sunt actualizate în fiecare zi de vineri a săptămânii. Acestea sunt plasate și pe paginile de Facebook, și pe pagina oficială a ministerului.

Ministerul a constituit și un centru de apel cu numerele: 80 090990 sau 373 22 788 722, unde conaționalii și rudele acestora ar putea să informeze ministerul și instituțiile diplomatice despre situațiile dificile în care se pot pomeni. Centrul de apel funcționează de luni până vineri de la ora 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). Non-stop recepționează informații în format electronic prin email la [email protected] sau prin Skype: callcenter-moldova.

Autocarul, cu 32 de pasageri și patru membri ai companie de transport, a rămas blocat la granița dintre Turcia și Bulgaria. Moldovenii reveneau de la odihnă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău