Moldovenii din diasporă organizează proteste față de reținerea lui Gheorghe Petic

  • 12 Noiembrie 2018 10:53
Moldovenii din diasporă organizează proteste față de reținerea lui Gheorghe Petic

Moldovenii din mai multe țări au organizat ieri, 11 noiembrie, acțiuni de protest față de faptul că a fost reținut Gherghe Petic, manifestându-și astfel susținerea față de activist și familia acestuia.

Manifestările au avut loc în orașe europene precum Milano, Frankfurt, Nuremberg. Astfel, membrii diasporei s-au mobilizat, posyând mai multe mesaje pe rețelele de socializare. 

„Deținutul politic Gheorghe Petic este în continuare persecutat și judecat pe nedrept, vin cu apelul de a ne mobiliza și a ajuta familia lui Gheorghe. El este un un curajos care luptă împotriva regimului Plahotniuc-Dodon” - declară Vitalie Cernauțanu, din Frankfurt.

Suntem departe de țară. Nu uităm de unde am venit. Fiind departe, ne adresăm partenerilor externi și cerem ajutor. Regimul mafiot instaurat în Republica Moldova este în agonie. Exilează, intimidează, arestează. Cerem ajutorul pentru eliberarea lui Gheorghe Petic, care a fost închis pe nedrept, pentru dezvăluirile despre schemele criminale privind contrabanda cu țigări”. Este apelul moldovenilor din orașul Nenagh, Irlanda.

Moldovenii din diasporă au inițiat și o campanie de colectare de mijloace financiare pentru familia Petic, pe care i le-au transmis soției activistului deținut.

Protestatarii spun că vor continua să se adune și în zilele de odihnă ce urmează.

Amintim că, Gheorghe Petic, fost polițist de frontieră și activist al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a fost acuzat de viol și  reținut la mijlocul lunii octombrie. Gheorghe Petic, aflându-se la moment în arest preventiv, neagă acuzațiile care i se aduc și afirmă că i s-a fabricat dosarul din motive politice.

Sursa: TV8 si jurnal.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău