Moldovenii din diasporă au investit peste un milion de lei în localitățile de baștină

  • 10 Aprilie 2018 11:19
Moldovenii din diasporă au investit peste un milion de lei în localitățile de baștină

3400 de moldoveni aflați în străinătate au contribuit cu 1,1 milioane de lei pentru dezvoltarea localităților de baștină din Republica Moldova, prin intermediul unor campanii de crowdfunding, potrivit unui comunicat de presă al PNUD.

Pe parcursul a trei luni, au fost transmise donații din 25 de țări. Campaniile de colectare de fonduri au fost desfășurate de Asociațiile de băștinași, în parteneriat cu primăriile. Asociațiile au fost create cu sprijinul proiectului „Migrație și dezvoltare locală” (MiDL), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și finanțat de Guvernul Elveției.

Astfel, condițiile de trai se vor îmbunătăți în 13 localități, datorită creării a noi servicii locale: aprovizionare cu apă potabilă, evacuare a deșeurilor, întreținere a drumurilor locale, recreere și sport, iluminat public.

În total, a fost colectată suma de 1,1 milioane de lei (60.635 USD). Cea mai mare sumă transferată este de 500 USD, iar cea mai mică de 24 lei (1,4 USD). Cea mai mare sumă a fost colectată de băștinașii din Copceac (UTA Găgăuzia) – peste 13.000 USD.

Proiectul „Migrație și Dezvoltare Locală” este implementat, în total, în 38 localități din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Mon
24
Tue
21
Wed
22
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău