Moldoveanca Elena Iabanji - aur la Spartan Race Andorra

  • 13 Iunie 2021 10:36
Moldoveanca Elena Iabanji - aur la Spartan Race Andorra

Moldoveanca Elena Iabanji, stabilită în Portugalia, a câștigat Aurul la proba Spartan Race Andorra, proba Beast 22 de km cu 30 de obstacole.

Atleta a luat cei mai buni timpi dintr-un număr impuntor de participanți la categoria sa de vârstă, într-o primă competiție de acest gen, organizată după o pauză îndelungată, din cauza restricțiior impuse de pandemia de COVID-19.

”După mai mult de un an fără competiții, în sfârșit ne-am întors la viața noastră! Cu multe pedici birocratice am ajuns la linia de start. Inima bătea tare, în sfârșit, a venit momentul, se dă startul și începe epopeia. Câteva obstacole în localitate și începem un urcuș de 2.5 km, foarte accentuat și teren accidentat. Ajunși sus întâlnim îndată um obstacol de suspendare, apoi sacul de nisip, sulița și iarăși alergăm, iarăși urcăm muntele, iarăși obstacole și tot așa 16 km... urmează 6 km de coborâș, foarte repezi, ma gândesc ca sunt aproape de final, dar nu... aici vin obstacolele cele mai grele, 2 de suspendare, mă ridic pe funie, ridic o greutate cu ajutorul funiei, transportez căldarea cu nisip, fac peretele, traversez râul, încă 2 obstacole și salt focul, s-a sfârșit! Nu găsesc cuvintele potrivite ca să descriu emoțiile trăite în acest moment, e un amestec de bucurie că s-a terminat suferința și tu ai reușit să treci prin toate, lacrimi că ai atins scopul, e depășire de sine! Concluzia, primul loc în categoria de vârstă! Mulțumesc tuturor care au contribuit la realizarea acestui proiect!”, a scris medaliata cu Aur pe pagina sa de Facebook.

Originară din satul Tartaul, raionul Cantemir, Elena Iabanji este stabilită în Portugalia de mai mulți ani. Sportul a ajutat-o să-și schimbe complet viața și să atingă performanțe deosebite. Are in palmares mai multe trofee. Este campioană a Portugaliei la Trail, a câștigat Super-Maratonul Portugaliei de 24 de ore, și a triumfat într-o cursa similară la Chișinău, stabilind un record absolut pentru țara noastră - 178 de kilometri parcurși.

Ajunsă la 54 de ani, atleta visează să reprezinte oficial Republica Moldova în competițiile internaționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău