Moldoveanca Cristina Bucșa e în turul 3 la Australian Open și a câștigat o sumă-record. Urmează duelul cu Iga Swiatek

  • 19 Ianuarie 2023 08:29
Moldoveanca Cristina Bucșa e în turul 3 la Australian Open și a câștigat o sumă-record. Urmează duelul cu Iga Swiatek

Cristina Bucșa, moldoveanca născută în Chișinău care reprezintă Spania, s-a calificat în turul al treilea la Australian Open după ce s-a impus în fața Biancăi Andreescu – jucătoare cu origini românești care joacă pentru Canada. Scorul pe seturi a fost 2-6, 7-6 (9), 6-4. În continuare, ea va avea un duel de gală în turul al treilea cu lidera mondială și favorita la câștigarea trofeului – Iga Swiatek.

Cristina Bucșa (25 de ani) a învins-o cu 2-6, 7-6, 6-4 pe Bianca Andreescu (22 de ani), chiar dacă a pierdut primul set, așa cum s-a întâmplat și în turul 1, cu Eva Lys, notează DigiSport. Contra nemțoaicei a fost 2-6 în primul set și 6-0, 6-2, în continuare.

Setul 1 aproape că nu a avut istoric, dominat clar de Andreescu, dar în setul secund a fost o luptă dură. Cristina a avut la un moment dat 5-1, s-a făcut 5-5 și apoi s-a terminat la tiebreak, 9-7 pentru sportiva născută la Chișinău, dar care din 2015 apără culorile Spaniei, după ce s-a mutat în Peninsula Iberică.

Prezența în turul 3 la Australian Open îi aduce moldovencei un salt de 16 locuri și cel mai mare premiu obținut până acum la vreun turneu, aproape 235.000 de dolari.

În următorul meci de la Melbourne, Bucșa va da peste Iga Swiatek, liderul mondial și marea favorită la câștigarea primului Grand Slam al sezonului.

Premii-record la Australian Open

232.000 de dolari va primi Cristina Bucșa pentru calificarea în turul 3 la Australian Open;
766.554 dolari a câștigat Cristina până acum din premii în tenis;
51.6 de milioane de dolari sunt premiile totale la Australian Open 2023;
Victoria cu Andreescu este a treia la un Grand Slam obținută de Bucșa. Prima a fost obținută la US Open 2022.

Cristina Bucșa nu are sponsor tehnic și evoluează în tricou Lacoste, pantaloni Nike și încălțări Asics

Într-un sport atât de scump, Cristina a ajuns în prima sută fără să aibă un sponsor teșnic. Iar la meciuri poate fi văzută cu tricou Lacoste, pantaloni Nike, încălțări Asics și rachetă Wilson.

Cristina a început cursurile facultății de psihologie UNED, însă a fost nevoită să aleagă între tenis și examene, și a luat decizia să meargă pe drumul cu racheta. Și apropo de rachetă, a dezvăluit că nici măcar nu știe ce tensiune are racordajul pe care îl folosește. Ivan, tatăl său care îi este antrenor și manager se ocupă de toate acestea.

Chiar dacă Universidad Nacional de Educacion a Distancia are cursurile online, sportiva a considerat că nu le poate face în paralel pentru că două dintre datele Grand Slam-urilor coincideau cu perioada sesiunii.

1,80 metri înălțime are Cristina Bucșa și o greutate de 63 de kilograme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău