Moldovan National Youth Orchestra | Reflectarea prin artă a subiectelor sociale. 12 concerte într-o expediție de muzică clasică

  • 13 August 2018 09:30
Moldovan National Youth Orchestra | Reflectarea prin artă a subiectelor sociale. 12 concerte într-o expediție de muzică clasică

Douăsprezece concerte va prezenta Moldovan National Youth Orchestra în cadrul expediției de muzică clasică ”La La Play”, care se va desfășura în perioada 13-25 august în R. Moldova, România și Ucraina, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, proiectul ”La La Play #drumdedor”, are drept scop de a reflecta prin artă 12 subiecte sociale, precum și de a promova comorile turistice ale Moldovei. Astfel, timp de 12 zile, 16 tineri muzicieni, jurnaliști, fotografi și regizori vor traversa 2000 km.

"În 2016 am înțeles că trebuie să ieșim din Chișinău și să mergem în zonele unde oamenii nu au șansa să asculte muzică academică. Așa s-a născut ”La La Play”, un proiect pe care îl iubim mult și care ne-a învățat multe lucruri. Prin această expediție ne dorim să valorificăm potențialul artei, pentru a crea punți și de a aborda anumite subiecte sociale", a menționat Andriano Marian, directorul Moldovan National Youth Orchestra și managerul proiectului.

Toate concertele din cadrul proiectului se vor desfășura în aer liber, în locuri unde în mare parte nu a răsunat încă niciodată muzică clasică. Primul concert va avea loc pe 14 august în campingul Duruita din satul Duruitoarea Veche, raionul Râșcani, cu începere de la 19.00, după care  tinerii artiști vor merge la Ocnița, Bălți, Leova, Taraclia și în alte localități. Expediția se va încheia pe 24 august cu un concert internațional la Cetatea Albă, construită în sec. XIII, care, potrivit istoricilor, este una din cele mai mari cetăți din Europa de Est. 

Prima ediție ”La La Play” a avut loc în 2017. În cadrul ei, tinerii artiști au parcurs 1600 de kilometri și au prezentat 11 concerte în 11 raioane din  R. Moldova în fața a 3500 de spectatori din zonele rurale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău