Moldovagaz prezintă un calculator al compensațiilor

  • 13 Februarie 2023 12:42
Moldovagaz prezintă un calculator al compensațiilor

Consumatorii casnici au posibilitatea să calculeze sau să verifice valoarea compensației atribute de către stat pentru gazele naturale accesânt un calculator pe site-ul Moldovagaz, transmite IPN.

Atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică ține de competența Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Moldovagaz nu are dreptul să influențeze categoria de vulnerabilitate inițială sau să o schimbe, precizează președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

În cazul în care au fost depistate inconsecvențe, consumatorul trebuie să apeleze la Linia Verde guvernamentală: 0 8000 5000 sau să scrie la adresa electronică  [email protected]. După corectarea informațiilor în baza de date a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, furnizorul va primi dreptul să intervină cu schimbări în baza de date a consumatorilor.

Dacă în factură nu este indicată recalcularea compensației pentru perioadele anterioare de consum, atunci, conform clauzei 56 din Regulamentul nr. 704 din 05.10.2022 , SA „Moldovagaz” va efectua toate modificările și completările în facturi în baza informației actualizate primite din partea Ministerului Muncii și Protecției Sociale în lunile următoare.

Statul oferă compensații pentru un consum de cel mult 180 de metri cubi de gaze naturale consumate lunar în perioada de iarnă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău