Moldovagaz boicotează deciziile „politice” adoptate de ANRE (Mold-Street)

  • 03 Mai 2018 18:46
Moldovagaz boicotează deciziile „politice” adoptate de ANRE (Mold-Street)

După ce pe 16 martie 2018, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a decis diminuarea tarifelor la gazele naturale, în medie cu 20,3%, Moldovagaz și subsidiarele ei urmau să facă un recalcul al facturilor achitate în acest an de toți consumatorii până la data aprobării noilor prețuri reglementate.

Cel puțin așa au declarat și declară public șefii de la ANRE. „Facturile achitate de populație și agenți economici în primele două luni ale anului vor fi recalculate”, a precizat pe 16 martie 2018, la finalul ședinței publice de aprobarea a noilor prețuri, directorul general al ANRE, Tudor Copaci.

„Astfel consumatorii vor achita în acest an în total cu 1,5 miliarde de lei mai puțin pentru gaze decât în anul 2017”, se lăuda atunci Copaci.

Și premierul Pavel Filip a promis încă pe 31 ianuarie 2018, în cadrul ședinței de Guvern că decizia ANRE va fi retroactivă, iar furnizorul de gaze va găsi o soluție de returnare a plăților făcute deja la tariful vechi, mai mare.

„Procedurile prevăd că prețul se stabilește la începutul anului, valabil pe tot anul. Respectiv de la 1 ianuarie. Am rugat colegii de la Moldovagaz, pentru că procedurile oricum mai durează, să ia în calcul acest lucru și să găsească o modalitate. Fie se restituie banii pentru facturile primite, plătite de la începutul anului, fie că oamenii vor primi o reducere care va lua în calcul această supra plată acumulată de la începutul anului”, a afirmat atunci prim-ministrul Pavel Filip.

Detalii pe mold-street.com.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău