Moldovagaz anunță că a demarat procedura de semnare a contractelor cu consumatorii furnizorului care a promis gaz ieftin în UTA Găgăuzia și Orhei

  • 23 Decembrie 2023 13:20
Moldovagaz anunță că a demarat procedura de semnare a contractelor cu consumatorii furnizorului care a promis gaz ieftin în UTA Găgăuzia și Orhei

SA „Moldovagaz” a anunțat astăzi, 23 decembrie, că a demarat procedura de semnare a contractelor cu consumatorii furnizorului „Nordgaz Furnizare” S.R.L, al cărui licență a fost suspendată pentru trei luni, prin decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite Radio Chișinău. Anunțul a fost fpcut de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, într-o postare pe canalul Telegram.

 
Potrivit Legii gazelor naturale, acești consumatori trec la furnizorul de ultimă opțiune pe o perioadă de patru luni, fără a depune o cerere specială din partea lor, iar gazele naturale le sunt furnizate în condiții și la tarife reglementate, aprobate de ANRE, se arată în comunicatul Moldovagaz.
 
Potrivit legislației, SA „Moldovagaz” urmează să expedieze în scris consumatorilor respectivi în termen de 8 zile de la data începerii furnizării gazelor în regim de ultimă opțiune contractele de furnizare, evidența acestor consumatori fiind efectuată separat.
 
Amintim că, la data de 22 decembrie curent, ANRE a suspendat licența „Nordgaz Furnizare” S.R.L. pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale pentru un termen de 3 luni.
 
„Nordgaz Furnizare” SRL este compania care a promis gaz ieftin, cu 10 lei, în UTA Găgăuzia și Orhei.
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău