Moldovagaz a trimis calculul plății unice consumatorilor care cer schimbarea furnizorului

  • 19 Iunie 2023 17:28
Moldovagaz a trimis calculul plății unice consumatorilor care cer schimbarea furnizorului

Moldovagaz a transmis consumatorilor finali care solicită schimbarea furnizorului sau reziliază contractul de furnizare a gazelor naturale calculul plății unice „în scopul asigurării unui mecanism echitabil de recuperare a devierilor financiare”. Calculul s-a făcut conform formulei din decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 31 mai, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Moldovagaz susține că în perioada ianuarie-mai  în adresa sa au parvenit 86 de solicitări din partea consumatorilor non-casnici privind schimbarea furnizorului și micșorarea volumelor de gaze naturale contractate. Din numărul total de adresări 24 sunt solicitări de schimbare a furnizorului de gaze naturale. 18 consumatori finali au finalizat procesul de schimbare a furnizorului, fiind reziliat contractul de furnizare a gazelor natural până la data de 31 mai.

Patru consumatori finali au suspendat procesul de schimbare a furnizorului, iar doi consumatori finali sunt în proces de schimbare a furnizorului de gaze naturale. La fel, au parvenit 52 de solicitări de micșorare a volumului de gaze naturale contractat de la Moldovagaz și achiziționarea parțială a volumului de gaze necesare de la furnizorii pe piața liberă, precum și zece solicitări de micșorare a volumului de gaze naturale din motivul stopării producerii și trecerea la combustibil alternativ.

Moldovagaz precizează că a sistat recepționarea cererilor consumatorilor finali privind furnizarea gazelor naturale la un loc de consum în baza mai multor contracte, încheiate cu diferiți furnizori a gazelor naturale. Consumatorii finali care procură simultan și pe piața nereglementată de gaze naturale au obligația de a alege, până la data de 30 iunie, piața pe care urmează să rămână în continuare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,57 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău