"Moldovagaz" a început să furnizeze gaze naturale din depozitele subterane din Ucraina

  • 30 Martie 2021 12:04

"Moldovagaz" a început să furnizeze gaze naturale din depozitele subterane din Ucraina, unde se afla "depozitul vamal". Potrivit INFOTAG, care citează mass-media din țara vecină, acest lucru este demonstrat de datele operatorului ucrainean GTS (OGTSU).

Pentru prima dată, Ucraina exportă un volum relativ mare de gaze în Moldova, în perioada 24 - 29 martie au fost furnizate 26 de milioane de metri cubi.

Potrivit biz.censor.net, Moldovagaz intenționează să primească în martie aproximativ 30 de milioane de metri cubi de gaz din cele 50 de milioane de metri cubi de gaz din depozitele subterane ucrainene de gaze naturale.

După cum a informat anterior INFOTAG, Moldovagaz a început să pompeze gaze naturale pentru depozitare în Ucraina de-a lungul coridorului trans-balcanic în octombrie 2020. Prin el era planificat transferul zilnic de la 1,5 la 3 milioane de metri cubi de gaz pentru depozitare, pentru a putea fi apoi utilizat în sezonul rece. În total, pentru octombrie și noiembrie a fost prevăzută pomparea în depozit aproximativ a 100 de milioane de metri cubi de gaz. Era planificat să fie livrat consumatorilor, după necesitate, în lunile de iarnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău