Moldovagaz a cerut Gazprom-ului să prelungească cu câțiva ani contractul actual de furnizare a gazelor naturale către R. Moldova

  • 14 Iulie 2021 13:15
Moldovagaz a cerut Gazprom-ului să prelungească cu câțiva ani contractul actual de furnizare a gazelor naturale către R. Moldova

Moldovagaz a cerut "Gazprom"-ului să prelungească cu câțiva ani contractul actual de furnizare a gazelor naturale către R. Moldova, transmite Infotag.

Potrivit sursei citate,  vicepreședintele Moldovagaz, Vitalie Turcanu, a precizat într-un interviu că a cerut concernului rusesc extinderea valabilității contractului "în condiții favorabile, luând în considerare conjunctura existentă a pieței petrolului și gazelor”.

El a atras atenția asupra faptului că "în prezent, pe fundalul relansării economiei și a iernii rece, rezervele de gaz din depozitele subterane au scăzut la recordul valorilor minime. Vitalie Turcanu a mai spus că aceasta a dus la o creștere tangibilă a prețurilor la hub-uri, iar acestea depășesc în mod constant 300 $ pe mia de metri cubi."

Amintim că Gazprom și Moldovagaz au semnat un contract pe termen mediu pentru furnizarea gazelor rusești către R. Moldova în 2006. La expirarea termenului contractului, părțile nu au semnat altul nou, dar l-au prelungit periodic pe cel vechi, din 2012. Valabilitatea înțelegerilor în vigoare expiră la 30 septembrie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău