Moldova va primi 30 de milioane de euro pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE

  • 06 Mai 2014 15:26
Moldova va primi 30 de milioane de euro pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE

Comisia Europeana a anuntat marți, 6 mai, lansarea unui pachet de sprijin pentru Georgia si Republica Moldova, în valoare totală de 60 de milioane de euro.

Asistența este oferită pentru implementarea Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană pe care cele două state urmează să le semneze în timpul apropiat.

”Partea care revine Republicii Moldova, de 30 de milioane, va fi folosită, în special pentru creșterea competitivității întreprinderilor mici și adaptarea legislației naționale la standardele europene. De asemenea, vor fi promovate oportunitățile de export și investiții.

Totodată, vor fi organizate campanii de informare despre conținutul Acordului de Asociere și de Comerț Liber cu Uniunea Europeana, care urmează sa fie semnat în curând.

Aceleași tipuri de proiecte vor fi finanțate și pentru Georgia, unde, potrivit unui comunicat de presa difuzat la Bruxelles, se va acorda atenție și modernizării instituțiilor publice, în perspectiva aplicării Acordului de Asociere”.

Potrivit comisarului pentru extindere, Stefan Fule, pachetul financiar al Comisiei Europene dorește sa recompenseze progresele celor două state membre ale Parteneriatului Estic privind progresele în reformele democratice. Alocările periodice în cadrul Programului anual de acțiune pe 2014 vor veni din partea Comisiei Europene, mai târziu în acest an, precizează executivul comunitar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău