Republica Moldova - România 0-5. Amical în care naționala României nu a avut milă de elevii lui Serghei Cleșcenco

  • 21 Noiembrie 2022 08:52
Republica Moldova - România 0-5. Amical în care naționala României nu a avut milă de elevii lui Serghei Cleșcenco

În fața câtorva mii de spectatori, veniți pe stadionul Zimbru din Chișinău înarmați cu steaguri tricolore și dorința de a vedea un meci de fotbal frățesc, selecționata României s-a arătat fără milă în fața naționalei Republicii Moldova, pe care a învins-o cu scorul de 5-0.

Elevii lui Edi Iordănescu au deschis scorul după numai 9 minute de joc, prin Moruțan, care a înscris cu un șut la vinclu. Fotbaliștii lui Serghei Cleșcenco au cerut penalty la un duel dintre Rață și Cicâldău, neacordat, iar apoi a urmat bara spectaculoasă a lui Drăguș, din minutul 21.

Același Drăguș a reușit să înscrie, în cele din urmă, în minutul 40, după o acțiune frumoasă pe cont propriu. În prima repriză, moldovenii au avut o singură fază mai legată, la lovitura de cap a lui Damașcan, dar trimisă cam slab și reținută de portar.

La pauză s-a intrat cu scorul de 2-0, spectatorii din tribune fiind mulțumiți de spectacolul pe teren, dar și de posibilitatea să bea un pahar de vin fiert, pus la dispoziție gratuit de organizatori.

După o oră de joc, echipa lui Edi Iordănescu a marcat din nou. A reușit-o Cicâldău, dintr-o lovitură liberă superbă. A existat însă și o premieră: Daniel Paraschiv a marcat din penalty la debutul său la națională, la a doua atingere de balon.

După ocazia mare a lui Drăgușin, a urmat ultimul gol al meciului, reușit de Rus, în minutul 88. Astfel, tricolorii încheie anul 2022 cu trei victorii, șase înfrângeri și două remize.

Rezultatul final a fost de 5-0, în prima partidă recunoscută oficial de către FIFA dintre selecționatele Republicii Moldova și României disputat la Chișinău.

Min. 88: Gol România. După un corner, Rus, devenit căpitan după ieșirea lui Burcă, preia în careu, punne latul și înscrie din apropiere.

Min. 87: Ocazie România. După o centrare în fața porții, Drăgușin reia cu capul, de lângă Armaș, dar portarul scoate de langa bară.

Min. 77: A șasea schimbare făcută de Iordănescu: Nicolae Păun intră în locul lui Cicâldău.

Min 71: Gol România. Paraschiv transformă penalty-ul, la debutul său sub tricolor.

Min. 70: Penalty pentru România, după ce Daniel Paraschiv cade în duel cu Armaș.

Min. 69: Alte trei schimbări în naționala României: Drăgușin intră în locul lui Burcă, Paraschiv îl înlocuiește pe Pușcaș, iar Pantea debutează în locul lui Manea.

Min. 62: Două schimbări făcute de Edi Iordănescu. Ștefănescu și Sefer intră în locul lui Drăguș și Moruțan

Min. 61: Gol România! Cicâldău execută o lovitură liberă și propulsează mingea direct în vinclu. Este al patrulea gol al lui Cicâldău la națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău