Modificări la Regulamentul privind transportarea elevilor

  • 24 Aprilie 2019 18:53
Modificări la Regulamentul privind transportarea elevilor

Copiii care se vor deplasa la instituțiile de învățământ cu unități de transport școlar vor avea un însoțitor instruit în aspectul siguranței rutiere. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 24 aprilie, modificări la Regulamentul cu privire la transportarea elevilor, transmite IPN.

Potrivit autorităților, noile prevederi au menirea de a asigura o mai mare securitate elevilor ce utilizează transportul școlar. Acțiunile planificate, prin hotărârea cabinetului de miniștri, vizează posibilitatea creării Serviciilor de transport școlar și concretizarea responsabilităților entităților sau ale persoanelor cu atribuții în implementare a Regulamentului.

Totodată, au fost propuse completări la Codul educației, potrivit căror, „autoritățile administrației publice locale de nivelul al doilea și ale UTA Găgăuzia asigură transportarea gratuită a elevilor din localitățile rurale la și de la instituțiile de învățământ, pe distanțe ce depășesc 2 km, dacă în localitatea de domiciliu a elevului nu activează o instituție de învățământ general corespunzătoare nivelului de studii al acestuia”. Modificările diferențiază și concretizează atribuțiile autorităților locale de diferite niveluri la încheierea contractelor de transport al elevilor.

În anul de studiu 2018-2019 sunt transportați 22 263 de elevi cu 386 de autobuze școlare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău