Modificări la Codul Audiovizualului. CCA ar putea retrage licențele unor televiziuni

  • 07 Martie 2017 12:59
Modificări la Codul Audiovizualului. CCA ar putea retrage licențele unor televiziuni

Consiliul Coordonator al Audiovizualului ar putea să retragă licențele de emisie pentru televiziunile care au fost incluse în multiplexul național terestru dar care n-au început să emită în termen de 3 luni de la obținerea acestui drept.

O asemenea prerogativă se regăsește într-un proiect de modificare a Codului Audiovizualului propus de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și avizat marți, 7 martie, de CCA. În prezent acest termen este prevăzut de un an.

Șeful Direcției Juridice a CCA Ion Duhlicher a precizat că în procesul de trecere la televiziunea digitală unii radiodifuzori care au câștigat concursul din aprilie 2016 încă n-au început să difuzeze în multiplex.

Totodată, CCA va avea dreptul de a retrage licența de emisie fără a ține cont de principiul de aplicare graduală a sancțiunilor în acest caz precum și în situația când titularul și-a sistat emisia mai mult de 45 de zile din cauze de natură tehnică și mai mult de 72 de ore din orice alte cauze.

Avizul CCA a fost aprobat cu 6 voturi pro și 2 împotrivă.

Amintim că primul multiplex național care cuprinde 15 sloturi a fost completat anul trecut în urma a două concursuri pentru următoarele televiziuni: Moldova 1, TVR Moldova, Prime TV, Publika, Canal 2, Canal3, Tv7, N4, Agro TV, CTC, Super TV, Canal Regional, Accent TV, Jurnal TV și ITV.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău