Modificarea Legii cu privire la Serviciul Vamal a fost aprobată, în prima lectură, de Parlament

  • 26 Noiembrie 2020 16:45
Modificarea Legii cu privire la Serviciul Vamal a fost aprobată, în prima lectură, de Parlament

Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de modificare a Legii cu privire la Serviciul Vamal. Potrivit modificărilor, Serviciul Vamal va avea dreptul de a echivala, la numirea în funcție a angajaților, gradele speciale conferite cu cele acordate de alte autorități.

Astfel, la numirea în funcție, se vor echivala gradele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și ale autorităților administrative și instituțiilor din subordinea acestuia, Serviciului de Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție, sistemului administrației penitenciare și Serviciului Fiscal de Stat. Echivalarea gradelor speciale se va efectua prin actul administrativ emis de către persoana sau organul care are competența legală de numire în funcție.

”Completarea Legii cu privire la Serviciul Vamal cu prevederile respective este oportună și indiscutabil necesară din considerentul că, actualmente, lipsesc prevederi clare și exprese în partea ce ține de echivalarea gradelor speciale (deja deținute) în cazul angajării sau al transferului persoanelor din organele securității statului și ordinii publice sau din alte organe de ocrotire a normelor de drept. Astfel, întru asigurarea respectării principiilor transparenței și echității, precum și în scopul promovării unor instrumente de motivare la angajare în cadrul Serviciului Vamal se intervine cu reglementări clare referitor la echivalarea gradelor speciale”, se menționează în nota informativă a proiectului, al cărui autor este Guvernul.

Proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament în lectura a doua.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
-1,47
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:0,45 m/s
Tue
-3
Wed
-1
Thu
-2
Fri
2
Sat
0

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău