Modificarea Constituției – prioritatea agendei parlamentare din săptămâna curentă

  • 17 Octombrie 2018 11:27
Modificarea Constituției – prioritatea agendei parlamentare din săptămâna curentă

Prioritatea agendei parlamentare pentru săptămâna curentă rămâne a fi modificarea Constituției, și anume introducerea vectorului european. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Valeriu Ghilețchi, care este și membru al Grupului Parlamentar Popular European, spune că pledează atât pentru introducerea vectorului european în constituție, cât și pentru modificarea articolului 13, privind denumirea limbii.

„Știu că fracțiunea Partidului Liberal Democrat, cât și a Partidului Liberal condiționează votul pentru integrarea europeană cu modificarea articolului 13. Nu sunt sigur că Partidul Democrat acceptă aceste condiționări. Pentru noi ar fi ok ca ambele proiecte să se regăsească pe ordinea de zi, să votăm pentru ambele proiecte”, a notat deputatul.

„Este o ocazie istorică pe care o are acest Parlament de a face aceste modificări, dar, în același timp, chiar dacă nu se ajunge la un consens privind articolul 13, cred că ar fi regretabil să nu votăm modificarea Constituției în ceea ce privește introducerea sintagmei integrare europeană. Toate argumentele pe care le-am auzit de la alți colegi nu justifică nevotarea acestei modificări la Constituție. Urmează să vedem care va fi totuși decizia celor două fracțiuni”, a  mai spus Valeriu Ghilețchi.

Inițiativa legislativă care prevede introducerea vectorului integrării europene în Constituția Republicii Moldova a fost dezbătută în ședința de vineri, 12 octombrie, a Parlamentului. Însă, după ce deputații din fracțiunile PSRM, PLDM și PL au anunțat că nu vor susține acest proiect, iar unii dintre ei au părăsit sala de ședință, votul a fost amânat pentru această săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău