Moderna va percepe un preț de 25-37 de dolari pentru o doză de vaccin anti-COVID-19

  • 22 Noiembrie 2020 12:40
Moderna va percepe un preț de 25-37 de dolari pentru o doză de vaccin anti-COVID-19

Compania farmaceutică americană Moderna va percepe guvernelor un preț cuprins între 25 și 37 de dolari pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, în funcție de cantitatea comandată, a declarat sâmbătă directorul general al companiei, Stephane Bancel, pentru săptămânalul german Welt am Sonntag, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"În concluzie, vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al cărui preț este cuprins între 10 și 50 de dolari", a precizat CEO-ul de la Moderna.

La începutul acestei săptămâni, un oficial european implicat în discuțiile cu producătorii de vaccinuri a spus că Executivul comunitar ar dori să ajungă la un acord cu Moderna privind furnizarea mai multor milioane de doze din vaccinul său la un preț mai mic de 25 de dolari pentru o doză.

"Nu am semnat nimic încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei și suntem implicați în discuții constructive", a spus Stephane Bancel, adăugând că este o "chestiune de zile" până când contractul va fi gata.

Moderna susține că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficiență de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunță rezultate peste așteptări, după Pfizer și partenerul său BioNTech.

Joi, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna și Pfizer/BioNTech. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) se află 'în discuții zilnice' cu instituția americană omoloagă, FDA, pentru 'sincronizarea evaluărilor lor asupra vaccinurilor' anti-COVID-19, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferință de presă. 'Dacă toate procedurile se vor derula fără probleme', EMA ar putea 'să dea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech și de la Moderna autorizația condiționată de punere pe piață începând din a doua jumătate a lui decembrie', a afirmat șefa executivului UE.

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech și CureVac. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău