Moderna a început un studiu clinic pentru un nou vaccin candidat împotriva Covid-19

  • 16 Martie 2021 09:17
Moderna a început un studiu clinic pentru un nou vaccin candidat împotriva Covid-19

Compania americană Moderna a anunțat, luni, că a început faza timpurie a unui studiu clinic pentru un nou vaccin candidat împotriva Covid-19, care ar putea fi depozitat și transportat în frigidere în loc de congelatoare, transmite Reuters, preluat de news.ro. Noul vaccin candidat ar putea fi mai ușor de distribuit, mai ales în țările în curs de dezvoltare, unde problemele de distribuție ar putea crea probleme campaniilor de vaccinare, transmite hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, studiul aflat în fază timpurie va evalua siguranța și imunogenicitatea vaccinului de generație nouă, numit mRNA-1283, conceput să fie administrat în trei dozaje. Vaccinul va fi injectat unor adulți sănătoși, atât într-o singură doză cât și în două doze, la un interval de 28 de zile.

Moderna mai intenționează să evalueze noul vaccin, mRNA-1283, ca posibil rapel, în studii viitoare.

Moderna a început săptămâna viitoare să injecteze primii participanți la un studiu de testare a unor vaccinuri candidate pentru Covid-19 care au ca țintă varianta B.1.351, apărută prima oară în Africa de Sud.

Vaccinul candidat rapel numit mRNA-1273.351 va fi testat într-un studiu clinic atât ca vaccin specific cât și ca vaccin multivalent, potrivit unui anunț al companiei.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău