Moderna a cerut UE autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru administrare în rândul adolescenților

  • 07 Iunie 2021 15:51
Moderna a cerut UE autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru administrare în rândul adolescenților

Moderna a anunțat luni că a cerut Agenției Europene pentru Medicamente autorizarea condițională a vaccinului său anti-Covid pentru administrare în rândul adolescenților, relatează Reuters, potrivit hotnews.ro.

Compania a anunțat de asemenea luni că a depus o cerere în acest sens și la Health Canada și că va cere autorizarea de urgență și Agenției pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite, precum și altor autorități responsabile de sănătatea publică din întreaga lume, potrivit sursei citate. 

În prezent vaccinul anti-Covid al Moderna este administrat în Uniunea Europeană doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Anunțul Moderna vine după ce UE a aprobat luna trecută vaccinarea împotriva coronavirusului a adolescenților cu vârsta între 12 și 15 ani cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

Tot luna trecută, Moderna a anunțat că studiile clinice au arătat că vaccinul său anti-Covid are o eficacitate de 96% în rândul adolescenților cu vârsta între 12 și 17 ani și că nu au fost raportate efecte secundare majore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău