Mobilizarea decretată de Moscova a sporit amenințarea militară rusă la adresa Ucrainei

  • 05 Decembrie 2022 14:40
Mobilizarea decretată de Moscova a sporit amenințarea militară rusă la adresa Ucrainei

Recenta mobilizare decretată de Moscova a sporit amenințarea militară rusă la adresa Ucrainei, prin soldați mai bine antrenați care sosesc în prezent pe linia frontului, a spus luni comandantul forțelor terestre ucrainene, informează Agerpres.

Însă, a adăugat el, Rusia folosește acum o mulțime de echipament vechi pentru că nu are alte căi de completare a proviziilor și din acest motiv forțele ruse au înregistrat doar progrese minore în jurul orașului Bahmut, una dintre principalele zone de luptă în estul Ucrainei.

"Pe frontul de est, situația este foarte tensionată, inamicul atacă unitățile noastre în fiecare zi", a spus generalul Oleksander Sîrskîi la televiziunea națională ucraineană.

Întrebat cu privire la mobilizarea ordonată de Moscova în septembrie, generalul ucrainean a spus: "Un asemenea număr de persoane crește amenințarea pentru noi și acestea nu sunt simple vorbe - sunt noi brigăzi, noi batalioane care au fost antrenate, aceasta este o reaprovizionare pe care armata (rusă) o aștepta pentru că era epuizată".

"Cei care vin acum (să lupte în Ucraina) au un nivel mai bun de pregătire decât cei care fuseseră trimiși înainte pe front", a subliniat generalul ucrainean.

În medie, Moscova cheltuiește aproximativ 200 de dolari pe zi pentru un soldat. În octombrie, Rusia a crescut brusc numărul trupelor sale datorită așa-zisei mobilizări "parțiale". Astfel, cei 300.000 de mobilizați vor costa bugetul rus încă 1,8 miliarde de dolari pe lună. În plus, autoritățile ruse vor trebui să majoreze cheltuielile pentru aprovizionare și muniții.

Costul total al salariilor militarilor implicați în ostilitățile din Ucraina este de aproximativ 2,7 miliarde de dolari după mobilizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău