Mobilizare forțată a bugetarilor la alegerile parlamentare din Rusia

  • 17 Septembrie 2021 13:48
Mobilizare forțată a bugetarilor la alegerile parlamentare din Rusia

Angajații instituțiilor bugetare din Rusia au primit ordin să voteze în prima zi a alegerilor parlamentare până la ora 12:00 - potrivit unei surse apropiate administrației prezidențiale ruse, citate de portalul Meduza, citat de Rador.

„Acest lucru este necesar pentru a asigura mobilizarea - autoritățile vor avea mai mult timp pentru a-i mobiliza pe acei angajați ai statului care nu au venit vineri dimineață în primul val. Dar mai rămân trei zile pentru acest lucru" - a subliniat interlocutorul site-ului Meduza. O sursă a portalului The Insider, de asemenea, a raportat că angajații din întreprinderi au fost obligați să se înscrie la o secție aflată aproape de locul de muncă, „astfel încât votul să se desfășoare în mod ordonat". Potrivit unor surse media, dar și activiștilor civici și observatorilor, la secțiile de votare din mai multe orașe din Rusia „s-au format cozi anormal de mari, la care stau angajați din sfera bugetară și militari".

Interlocutorul portalului Meduza, care susține că are surse în Primăria Moscovei, a confirmat că, în capitală, angajații instituțiilor statului sau cele care sunt parțial bugetare sunt „obligați insistent" să voteze vineri, până la ora 12:00. Potrivit sursei, acestora li s-a cerut să voteze online. Vineri, până la ora 11:15 (ora Moscovei), peste 350.000 de moscoviți votaseră online la alegerile parlamentare. Portalul Taiga.Info, citând un candidat comunist din Tomsk, de asemenea, a declarat că, în Siberia, bugetarii au fost mobilizați la vot în dimineața zilei de 17 septembrie.

„Autoritățile regionale tac, explică în șoaptă că este vorba despre un fel de 'mobilizare' și că ordinul a venit de la Moscovei" - a subliniat candidatul comunist Vasili Șipilov. Acesta a adăugat că angajații instituțiilor bugetare sunt amenințați că vor fi concediați și sunt obligați să meargă să voteze la secții aflate în apropierea locului lor de muncă, nu la cele situate aproape de locul de reședință. Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei se desfășoară în perioada 17-19 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău