Mobilizare fără precedent. Miliardarii francezi au deblocat deja 300 de milioane de euro pentru restaurarea Notre Dame

  • 16 Aprilie 2019 12:10
Mobilizare fără precedent. Miliardarii francezi au deblocat deja 300 de milioane de euro pentru restaurarea Notre Dame

Familia de industriași francezi Pinault, care prezidează grupul de lux Kering, a deblocat 100 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris, prin intermediul companiei sale de investiții Artemis, a declarat pentru AFP președintele acesteia François-Henri Pinault, scrie Agerpres.

„Această tragedie îi lovește pe toți francezii și mult mai mult pe cei care sunt atașați unor valori spirituale. În fața unei astfel de tragedii, fiecare dorește să redea viața cât mai repede acestei bijuterii a patrimoniului nostru”, a indicat într-un comunicat președintele holdingului familial și al Kering.

O sumă de 100 de milioane de euro a fost deblocată „pentru a participa la efortul care va fi necesar pentru reconstrucția completă a Notre-Dame”, a adăugat el.

Faimosul monument parizian este devastat de 12 ore de un incendiu violent, care i-a afectat puternic structura și a făcut să se prăbușească turla sa în formă de săgeată, cu o înălțime 93 de metri.

Grupul Kering - fostul Pinault-Printemps-Redoute (PPR) - este al doilea cel mai mare grup din sectorul de lux după LVMH, și deține în principal mărcile Gucci, Yves Saint Laurent și Boucheron.

François Pinault, în vârstă de 82 de ani, deține a treia avere ca mărime din Franța.

De asemenea, grupul de lux LVMH și familia Arnault au anunțat marți o donație de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstrucției catedralei Notre-Dame, după incendiul gigantic care a devastat-o luni.

„Familia Arnault și grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie națională, se asociază reconstrucției acestei catedrale extraordinare, simbol al Franței, al patrimoniului său și al unității sale”, se precizează într-un comunicat.

Sursa: digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău