Moartea lui Maradona: O pierdere enormă pentru lume, în general, afirmă Zinedine Zidane

  • 26 Noiembrie 2020 10:30
Moartea lui Maradona: O pierdere enormă pentru lume, în general, afirmă Zinedine Zidane

Moartea lui Diego Maradona este "o pierdere enormă pentru lume, în general, și pentru lumea fotbalului", a afirmat miercuri campionul mondial francez Zinedine Zidane, "profund afectat" de dispariția argentinianului, la vârsta de 60 ani, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Am gravat în minte Mondialul său din 1986. Acest lucru ne afectează profund. Ne pare foarte rău, mai ales pentru familia sa. Nu am cuvinte. Suntem foarte triști după această veste", a declarat Zidane, antrenorul lui Real Madrid, la finalul meciului câștigat în deplasare de elevii săi, cu 2-0, în fața formației italiene Inter Milano, în Liga Campionilor.

La fel ca și Diego Maradona, căpitanul Argentinei în campania victorioasă de la Cupa Mondială din 1986, Zinedine Zidane a jucat un rol esențial în câștigarea de către selecționata Franței a primului titlu mondial din istoria sa, în 1998.

Conform rezultatelor preliminare ale autopsiei efectuate miercuri seara, Maradona a încetat din viață din cauza "unui edem pulmonar acut secundar și a unei insuficiențe cardiace cronice acute", a precizat procurorului John Broyard, care a subliniat că starul argentinian suferea de "cardiomiopatie dilatativă", o maladie a mușchiului cardiac.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău