Moartea ambasadorului italian în RD Congo: Președintele Italiei denunță un ''atac laș''

  • 22 Februarie 2021 16:16
Moartea ambasadorului italian în RD Congo: Președintele Italiei denunță un ''atac laș''

Președintele italian Sergio Mattarella a denunțat luni ''atacul laș'' soldat cu moartea ambasadorului său în Republica Democratică Congo, Luca Attanasio, a militarului italian Vittorio Iacovacci și a șoferului lor, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Republica Italiană este în doliu pentru acești slujitori ai statului care și-au pierdut viața în exercitarea funcțiilor lor'', a adăugat șeful statului italian.

El a deplâns ''actul de violență'' căruia i-a căzut victimă ambasadorul Attanasio.

La rândul său, Uniunea Europeană a condamnat uciderea diplomatului italian. ''Șocat de atacul împotriva unui convoi al Programului Alimentar Mondial în RDC și de viețile pierdute'', a scris pe Twitter președintele Consiliului European, Charles Michel.

''Securitatea și pacea trebuie să fie asigurate. UE este alături de RDC și de populația sa'', a subliniat el.

Președintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, și-a exprimat ''tristețea profundă'' cu privire la pierderile de vieți din atacul comis în RD Congo.

Ambasadorul Italiei în RD Congo, un carabinier care îl însoțea și șoferul lor au fost uciși într-un atac împotriva convoiului Misiunii ONU cu care se deplasau în estul acestei țări, a anunțat Ministerul de Externe de la Roma într-un comunicat. Victimele călătoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, și în care se afla și șeful delegației Uniunii Europene.

Potrivit agenției Reuters, care citează autoritățile parcului național Virunga, convoiul a fost atacat în apropierea orașului Kanyamahoro, în jurul orei locale 10:15 (08:15), în cadrul unei tentative de răpire. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău