Mitropolitul l-a decorat pe liderul comuniștilor

  • 26 Mai 2016 11:11
Mitropolitul l-a decorat pe liderul comuniștilor

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor, a împlinit vârsta aniversară de 75 de ani.

Cu acest prilej, Mitropolitul Vladimir l-a decorat pe Vladimir Voronin cu cea mai emblematică distincție a Bisericii Ortodoxe din Moldova – „Ordinul Recunoștinței”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de PCRM se menționează că distincția vorbește despre „ținuta civică deosebită și munca jertfelnică pentru binele și armonia socială, care garantează atitudinea conștiincioasă a față de cele mai sacre idealuri ale poporului”.

PCRM menționează că această decorație a fost acordată având în vedere numeroasele binefaceri pe care le-a făcut Vladimir Voronin pentru Biserica Ortodoxă din Moldova. Printre acestea se menționează ajutorul îndreptat spre împodobirea Catedralei Mitropolitane, reconstrucția Mănăstirii Curchi, Mănăstirii Căpriana și a altor comunități religioase din țară, dar și mai multe fapte cu caracter filantropic și social, care au fost realizate pe parcursul mandatului de președinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău