Mitropolitul Basarabiei s-a întâlnit cu Ciprian-Vasile Olinici, secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României, aflat în vizită la Chișinău

  • 03 Aprilie 08:18
Mitropolitul Basarabiei s-a întâlnit cu Ciprian-Vasile Olinici, secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României, aflat în vizită la Chișinău

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, l-a primit ieri în vizită pe secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României, Ciprian-Vasile Olinici, care a revenit la Chișinău.

Ierarhul și Secretarul de stat au discutat despre activitatea misionară, pastorală, socială și edilitară a Mitropoliei Basarabiei, precum și proiectele pe care le desfășoară în Republica Moldova, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României. 

Întâlnirea a avut loc la reședința mitropolitană din Chișinău. 

Mitropolia Basarabiei informează că Ciprian-Vasile Olinci a fost decorat cu ordinul Ștefan cel Mare și Sfant – gradul 1, pentru contribuția deosebită în consolidarea credinței și coeziunii spirituale în cadrul Bisericii lui Hristos.

Secretarul de Stat i-a mulțumit Mitropolitului Petru și întregului corp administrativ pentru efortul depus de Mitropolia Basarabiei în activitatea sa misionară și rolul important pe care îl are pentru restabilirea adevărului istoric și promovarea valorilor ortodoxe naționale, dar mai ales pentru asistența socială, duhovnicească și materială pe care o acordă românilor basarabeni. 

În același context, părțile au convenit să continue eforturile comune pentru promovarea valorilor culturale și spirituale ortodoxe și să dezvolte colaborarea între Secretariatul de Stat pentru Culte și Mitropolia Basarabiei, pentru a fi alături de preoții și credincioșii din Basarabia. 

Precizăm că Patriarhia Română, împreună cu autoritățile de la București, acordă o atenție sporită clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia, în vederea construcției și renovării lăcașelor de cult, precum și a centrelor sociale și culturale, dar și ajutând direct familiile cu mulți copii și persoanele aflate în nevoie. Acest sprijin este binevenit mai ales în contextul provocărilor majore de ordin geopolitic și spiritual cu care se confruntă în prezent Republica Moldova și locuitorii ei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:0,51 m/s
Mon
6
Tue
11
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău