Mitropolitul Basarabiei a acordat Ordinul „Sf. Ștefan cel Mare” delegației Camerei Deputaților din Parlamentul României pentru aportul și sprijinul oferit de autoritățile române și implicarea în viața socială din Basarabia (GALERIE FOTO)

  • 07 Iunie 2022 08:04
Mitropolitul Basarabiei a acordat Ordinul „Sf. Ștefan cel Mare” delegației Camerei Deputaților din Parlamentul României pentru aportul și sprijinul oferit de autoritățile române și implicarea în viața socială din Basarabia (GALERIE FOTO)

Delegația din Parlamentul României condusă de președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a avut astăzi o întrevedere cu Mitropolitul Basarabiei, Petru. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre viitoarele colaborări în domeniul economic, social precum și în domeniul educație, după cum a spus după întâlnire, Mitropolitul Petru.

Mitropolia a acordat întregii delegații formată din 11 parlamentari Ordinul ”Sf. Ștefan cel Mare” pentru aportul și sprijinul oferit de autoritățile din România și implicarea în viața socială din Basarabia.

„Am primit de la ei în parte, ajutoare. Și cu refugiații, am primit îmbrăcăminte, încălțăminte. Am discutat probleme legate de biserici în construcție, situația de aici că suntem în marginea Ucrainei. Ei văd situația de la București, noi de aici o vedem altfel. Trebuie să consolidăm cu toții, indiferent de națiune, să consolidăm statul. Să sprijinim oamenii, lumea pentru că ceea ce vedem la televizor și ceea ce se întâmplă la noi, mai ales în justiție. Care au fost la conducere… Sunt bătrâni care mor de foame și noi ne facem case de milioane…”

Mitropolia Basarabiei are pe teritoriul Rep. Moldova peste 200 de parohii.

Despre colaborarea cu Mitropolia Basarabiei a vorbit și Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu:

”E și normal, trebuia avută o discuție cu Mitropolitul și încercăm să ne coordonăm pentru activitatea următoare. Sunt mai multe solicitări să continue teologia mai mulți tineri în România. Vom vedea cum putem să ne implicăm instituțional prin Ministerul Educației și prin Secretariatul General al Cultelor ”

Oficialul de la București a declarat că România susține integrarea Rep. Moldova în UE fără dublă măsură. ”Nu e cazul să inventăm alte parcursuri decât cele care au fost până acum atât pentru Rep. Moldova, pentru Ucraina cât și pentru Georgia” a menționat Marcel Ciolacu, comentând unele inițiative privind implementarea unui stadiu intermediar între cooperare și statutul de membru deplin al Uniunii Europene, un așa-numit ”spațiu de pregătire” sau cum mai este numită un fel de anticameră a integrării pentru țari ca Ucraina și Rep. Moldova.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău