Mitropolia Basarabiei și Asociația Tighina din București au oferit un apartament unui actor care locuiește cu chirie cu familia sa

  • 19 Ianuarie 09:40
Mitropolia Basarabiei și Asociația Tighina din București au oferit un apartament unui actor care locuiește cu chirie cu familia sa
TVR MOLDOVA

Mitropolia Basarabiei și Asociația Tighina din București au adus în familia unui actor din Republica Molodova bucurii nespuse la acest început de an. Actorul teatrului de păpuși "Licurici", Ion Ambrosi, a primit în dar un apartament. Soții Ambrosi au trei copii și locuiesc cu chirie, dar în curând se vor muta la casa lor. E un nou gest de bunăvoință al Mitropoliei Basarabiei, care a dăruit locuințe mai multor familii cu mulți copii din Republica Moldova, potrivit unui material realizat de TVR MOLDOVA.

Ion Ambrosi este actor la treatrul Licurici de peste 20 de ani și are un salariul modest, precizează sursa citată

ION AMBROSI, actor: „Chiar unica problemă era pentru noi traiul, mai ales în condițiile pandemice, când nu mai putem face practic nimic, stăm acasă și chiar numai cu ăștia 4 mii. Ajung la momente că se termină toți banii din casă. Și nu că m-aș plânge, dar eu cred că asta e un fenomen general, cel puțin pentru jumătate din populație”.

Ion Ambrosi a renunțat la gândul care îl ispitea odată, de a merge la muncă peste hotare.

ION AMBROSI, actor: „De foarte multe ori au fost gânduri de a pleca. Dar de fiecare dată am încercat să mă îndreptățesc. Pentru că dacă o să plecăm toți, cine o să mai rămână să lupte pentru poporul ăsta răvășit.”

Ion Ambrosi crede că apartamentul pe care l-a primit în dar, este o răsplată pentru toată bucuria pe care a adus-o în inimile miilor de copii prin spectacolele sale.

ION AMBROSI, actor: „Dacă e să împart numărul de spectacole pe care le-am jucat și numărul zilelor pe care le-am trăit, până la vârsta mea , sub 40 de ani. Pot spune cu certitudine că am trăit după formul nici o zi fără a juca un spectacol. Peste 50 de spectacole jucate în scopuri de binefacere, adică eu și colegii mei”.

Apartamentul dăruit familiei Ambrosi se află în sectorul Telecentru din Chișinău. Locuința a fost procurată în cadrul campaniei "România ajută Basarabia", organizată de Mitropolia Basarabiei.

VIOREL BURLACU, interpret: „Acest apartament are 73 de metri pătrați, două camere plus bucătăria foarte largă . Acum e la etapa când se ansamblează mobila. Și acum familia lui Ion sânt în perioada de trecere, se adaptează, un pic șocați, ei nu înțeleg că poate fi așa.”

În timpul campaniilor anterioare, Mitropolia Basarabiei a mai dăruit locuințe familiilor cu mulți copii din mai multe raioane ale Republicii Moldova, precum Basarbeasca, Drochia sau Soroca.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
4
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,09 m/s
Tue
5
Wed
5
Thu
7
Fri
10
Sat
3

Curs oficial BNM 01 Martie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1120 -0.2306
USD 17.4385 -0.0161
RON 4.3302 -0.0482
UAH 0.6238 -0.0019
RUB 0.2332 -0.0036
Arhivă Radio Chișinău