Mitropolia Basarabiei sărbătorește reușita elevilor basarabeni la Concursul „Împreună cu Hristos în viață”

  • 15 Aprilie 16:17
Mitropolia Basarabiei sărbătorește reușita elevilor basarabeni la Concursul „Împreună cu Hristos în viață”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, respectiv a Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și a Preasfințitului Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, slujitorii din mai multe comunități ale Mitropoliei Basarabiei au desfășurat o ceremonie specială de premiere a elevilor care au participat la Concursul național cu participare internațională „Împreună cu Hristos în viață”.

Acest concurs este inclus în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare – 2024, la secțiunea de Religie, și este organizat de Episcopia Română a Italiei, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost un prilej de recunoaștere și apreciere pentru eforturile depuse de elevii basarabeni care s-au implicat în concurs și care au obținut rezultate remarcabile. În prezența clerului și a numeroși părinți și profesori, elevii au fost felicitați pentru angajamentul lor și pentru contribuția adusă la promovarea valorilor creștine în mediul școlar.

Într-un gest plin de recunoștință, ierarhii Mitropoliei Basarabiei au transmis sincere mulțumiri și binecuvântări preoților implicați pentru sprijinul acordat și pentru implicarea lor în educarea și formarea tinerilor în duhul Ortodoxiei. De asemenea, au exprimat felicitări călduroase tuturor elevilor premianți, dorindu-le să fie călăuziți pe drumul cunoașterii și al întâlnirii cu Hristos prin studiul Sfintei Scripturi și prin participarea activă la viața ecleziastică.

Această inițiativă, reprezintă un pas important în consolidarea colaborării dintre Biserică și școala românească în promovarea valorilor spirituale și morale în rândul tinerilor din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău