Mitingul PSRM la care a participat și Igor Dodon s-a încheiat, având o durată de aproximativ jumătate de oră

  • 13 Noiembrie 2020 11:44
Mitingul PSRM la care a participat și Igor Dodon s-a încheiat, având o durată de aproximativ jumătate de oră

Partidul Socialiștilor a organizat astăzi, în centrul Chișinăului, un marș în susținerea lui Igor Dodon, candidat la un nou mandat de președinte. Marșul a fost urmat de un miting, ce a durat aproximativ jumătate de oră, desfășurat în Scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Le eveniment a venit și candidatul Igor Dodon, care a afirmat în fața participanților că a avut ”o campanie corectă și onestă”, deși a lansat mai multe calomnii și acuzații false în privința contracandidatei sale, Maia Sandu. El și-a îndemnat susținătorii la proteste post-electorale pentru a-și apăra victoria, după cum s-a exprimat într-un discurs ținut în limba rusă, și și-a amenințat oponenții, inclusiv cu răfuială fizică.

Vedeți ce fac oponenții noștri. Ei au trecut peste toate liniile roșii. Nu i-am criticat până la 1 noiembrie, nu le-am pronunțat numele. Dar ei s-au obrăznicit și până nu vor primi înapoi peste bot, nu vor înțelege. De asta trebuie să fim mai duri și trebuie să le răspundem pe măsură și eu vă promit că noi nu vom scăpa din mâine victoria. Și dacă va trebui să ieșim să o apărăm, vom ieși cu toții. (…) Moldova are ce pierde. Dacă vom da dovadă de slăbiciune, vom pierde țara. Pe 15 noiembrie trebuie să fim cu toții împreună, iar pe 16 noiembrie – dacă va fi nevoie, vom ieși să apărăm victoria noastră”, a spus Igor Dodon.

Manifestația electorală, la care au participat câteva sute de persoane, a avut loc în pofida restricțiilor impuse pe timp de pandemie de COVID-19. Potrivit măsurilor adoptate de autoritățile sanitare, în această perioadă sunt interzise întrunirile cu mai mult de 50 de persoane, iar în Chișinău a fost instituită alerta Cod Roșu de COVID-19.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău